Яка економічна газ або електрична плита

Газові пластини

Відпустіть різноманітні: з одним або чотирма пальниками, з духовкою або без духовки, вони можуть бути з’єднані з газовою мережею або циліндром з зрідженим газом.

Переваги

  • Нижча ціна (зазвичай 10-20% нижче) у порівнянні з електричною плитою;
  • Приготування займає менше часу, оскільки їжа фактично готується на відкритому вогні, температура якої перевищує температуру поверхні електричної печі;
  • З таким же споживаним енергоспоживанням для газу, газ витрачається менше, ніж виплата електроенергії;
  • Необхідна техніка в будинках, де немає електрики.

– недоліки

  • Мало безпеки. Найменший витік газу може призвести до трагедії;
  • Погано регулюється температура духовки. Встановіть певну температуру нагріву латунного кабінету, то рівень нагрівання встановлюється експериментальним способом;
  • Скот. Добавки в побутовому газі під час горіння утворюють жирну сажу, яка осідає на поверхні посуду, накопичується у фільтрі малювання. Частіше змінюють фільтри в капоті.

Газова плита підходить для тих, хто звик оцінити свій час, любить здорову їжу і не любить випічку. Особливо зручно в літніх будинках, де немає електрики, газовий циліндр може бути використаний як джерело газу.

Ключовою перевагою газової плитки перед електричним є її економіка. Газ у порівнянні з електрикою набагато дешевше, і якщо ми вважаємо, що електрична плита є однією з найбільш “ненасивної” побутової техніки, то різниця в грошовому еквіваленті стане ще більш значущою. Газова плитка буде коштувати вам буквально кілька десятків на місяць. Більше того, сама газова плита дешевша електрична.

Інша вагома гідність газової плитки – це більш широкий діапазон температур. На пальниках більшості електричних дощок лише 4 фіксованих позицій, у випадку газу, можлива настройка гладкого полум’я. Крім того, опалення за допомогою полум’я є швидше і навіть. Ось чому відомі кухарі вважають за краще готуватися до Гази.

Якщо ви раптом вимикаєте електрику у вашому домі, що не так рідко в наш час, то з газовою плитою ви все ще можете зробити собі їжу і кип’ятити воду для чаю.

А тепер трохи летіти в бочці з медом. Газовий вогонь і вибуховий, тому вимагає надзвичайно обережного обігу. Вам доведеться перевірити кожен раз, чи були ви подані, і ви не дивитеся плиту до тарілки. Сам відкритий полум’я також є джерелом небезпеки, а з неприйнятним, ви можете залити рушником, яке ви вирішили видалити гарячу каструлю.

Газ здійснюється не в кожній квартирі, тому ви можете просто встановити газову плиту в квартирі. І якщо ви все ще встановите його, вам доведеться забезпечити належний рівень вентиляції та іноді запустити газові послуги для перевірки.

READ  Чи можна стерти жалюзі в машині

Ну, великий практичний мінус при приготуванні газової печі. Це не дуже зручно використовувати, а температура в ній можна налаштувати лише приблизно, тому з стравами, що потребують точних ступенів, буде важко.

Варильна панель

Кулінарний майданчик відмінний варіант для тих, хто хоче зберегти місце на кухні. Цей пристрій встановлений у робочому столі, так що можна розмістити ящики, шафки або посудомийну машину.

Принцип дії

Поверхня приготування скляної кераміки по суті є звичайною електричною печі з гладкою дзеркальною поверхнею. Пальники виділяються овалами або колами і дуже швидко нагріваються.

Трубний нагрівальний елемент розташований під вершинним покриттям і скручений на спіралі. Під ним є основою азбесту. Принцип роботи таких пластин є найбільш простими спіральними переносями тепла через тарілку на посуді.

Індустріальні кулінарні панелі працюють трохи по-різному. Під поверхнею скляної кераміки є індуктори індуктивності, до якої подається черговий струм. В результаті електромагнітне поле з’являється під посуд. Вихрові струми рухаються і відповідно до законів термодинаміки нагріває провідників, т. Е. Страви, встановлені на плиті.

Переваги і недоліки

Панель приготування їжі має свої переваги та мінуси.

Плюси будуть безпечно віднесені до плюсів:

  • Зовнішній вигляд виробників не перестають насолоджуватися споживачам величезним вибором дизайнерських рішень панелей. Кожен може забрати той, який ідеально підходить для інтер’єру кухні;
  • Довговічний матеріал Більшість кухонних панелей виготовляються з скляної кераміки. Цей матеріал виробляється шляхом плавлення та зміцнення скла, внаслідок чого в її появі скляна кераміка дуже походи на склянку. Основна особливість склокераміки у його силі до механічного впливу, а також високих температур. Кулінарні панелі з цього матеріалу здатні слухати протягом багатьох років, поки не втрачаючи свого оригінального прекрасного виду. Крім того, скляна кераміка не вимагає жодної особливої ​​догляду.
  • Висока потужність пальників, що прискорює процес приготування;
  • Управління в більшості варіантів здійснюється за допомогою зручної сенсорної панелі, яка може бути заблокована, якщо це необхідно.

Також, вирішуючи купувати панель приготування їжі, потрібно обладнати систему вентиляції, щоб тепло з панелі не впливає на сусідні меблі. Відсутність необхідної вентиляції може призвести до розриву панелі.

Вирішення, щоб купити Кухонну панель, потрібно буде піклуватися про наявність спеціальної гарнітури кухонного та, при необхідності, придбання його.

На додаток до всього цього, панель приготування їжі здатна витримувати все максимум 17 кг, а лише 6 кг може бути встановлений на одному пальці.

Як вибрати газову плиту з гарною духовкою: правила вибору сучасної моделі

Через його здатність, практичність та надійність, газові пластини впевнено популярні у покупцях. Але вибрати дійсно високоякісний продукт, важливо розглянути всі основні критерії, включаючи компанію виробника.

Ми вивчили експертну консультацію, огляди клієнтів та зібрані в одній статті всі основні рекомендації щодо вибору найкращої газової печі з гарною духовкою в 2021-2022 роках.

READ  Як видалити форму з стелі у ванній кімнаті

Порівняльні характеристики відповідно до основних параметрів

Порівнюючи плюси та мінуси в споживчих якостях, логічно приступаючи до протилежних основних параметрів.

Контроль

У газових пристроях контроль є окремою механічною ручкою для кожного пальника та латунного кабінету, з яким вимикається джерело палива та вимикається, а інтенсивність полум’я регулюється. У електричних аналогах функція ON/OFF та регулювання нагрівання пальника можуть бути реалізовані за допомогою механічних поворотних ручок або сенсорної панелі.

Економіка

Відповідно до витрат на оплату послуг, суперечка виграє газовий пристрій: час менш витрачається на приготування, тарифи на газ нижчі, ніж електрика. Загалом, операція газової печі коштує електричним опонентом.

Безпека

На користь придбання електричних плит, чинник безпечної експлуатації – не існує ризиків запалювання та вибухів, на відміну від використання газового пристрою. Крім того, наявність нагрівальних показників пальника зменшує ймовірність горіння. Крім того, переваги електричних печей для людини для людини можуть бути віднесені до чистоти повітря.

Управління в електричних моделях або дотику або механічні, з звичайними ручками. Останній зустрічається частіше на більш бюджетних тарілках з чавунними млинцями.

Сенсорна панель розташована на скляній керамічній поверхні і контролюється одним рухом пальця.

Ціна таких табличок значно вища, але інтуїтивне управління та зручність виступає за свої гроші.

Ви можете знайти наступні типи електричних печей у продажу:

  • Портативний. Вони настільні і портативні. Представляють невеликі пристрої з однією або двома зонами нагрівання. Легко використовувати в країні.
  • Класичний або розділений. Панель приготування в таких пластинах поєднується з латунним кабінетом. Володіють великими розмірами.
  • Вбудований. У таких моделях є лише панель приготування їжі, яка може бути вбудована в настільну гарнітуру та будь-яку іншу меблі.

Гідності й недоліки

  • безпека;
  • різноманітний функціональний;
  • велика ступінь чистоти на плиті та в приміщенні;
  • Не потрібно боятися витоків газу;
  • зменшена ймовірність отримання опіків;
  • захист функції від дітей;
  • Час очищення електричної плитки, ніж газ, зменшується часом;
  • Зручна піч.
  • висока вартість пристроїв;
  • Велике споживання електроенергії;
  • Час для приготування їжі витрачається більше, оскільки пальники нагрівають протягом тривалого часу;
  • Ви не можете дозволити цукру в склокераміку;
  • відсутність портів на пристрої;
  • Коли електрика відключена, не можна буде готувати їжу.

Що краще: газ або електрична плита

У сучасному світі, ймовірно, кожна господиня просить питання, яке краще газ або електрична плита? Коли потрібно вибрати кухонний блок, кожна господиня оцінює всі переваги та недоліки представлених моделей на ринку, особливості їхньої кухні, щоб зробити правильний вибір. На даний момент електричні та газові пластини використовуються у найбільшому попиті, і це не дивно. У цьому огляді ми спробуємо розкрити всі плюси та мінуси цього обладнання, розповісти про критерії відбору та вигідніше: газ або електрична плита.

READ  Як розбити туалет, якщо він забився

Особливості електричних печей

Такі тарілки є безпечнішими, мають більше програм і більш приємний зовнішній вигляд. Крім того, тут немає продуктів згоряння, що добре з точки зору екології. Печі краще в електричній печі, ніж у газі.

Залежність електроенергії головна мінус електрична потужність. Будьте готові до збільшення рахунку електроенергії та високої вартості продукту через широкий функціональний.

Управління та функції

Тут ви можете вибрати механічний або сенсорний контроль. Ви можете розмістити панель на склокерамічній або індукційній поверхні. На додаток до сучасного вигляду, легко використовувати: включити нагрівальний елемент лише для натискання пальця до датчика.

Додаткові налаштування включають:

На кухонних панелях може бути датчик кип’ятіння води. Індукційні моделі мають функцію розпізнавання посуду.

Безпека

Тут ви не повинні боятися витоку газу. Імовірність отримання опіку зменшується до мінімуму. Пальники підключені, коли температура стає небезпечною для людини.

Також доступні функції блокування від дітей. Для того, щоб ви не турбуєтесь, у дверях печі, встановленої від 2 до 4 спеціальних термостійких окулярів.

Догляд і прибирання

При очищенні електричної печі менш добре, ніж газ, т. до. Совок не з’являється з метану. Будь-яке забруднення зі скляної кераміки видаляється вологою ганчіркою. Щоб не залишити подряпини на поверхні, варто придбання спеціальних щіток та продуктів для догляду.

Головне – не дозволяти цукру, щоб потрапити на це. Немає боків на нагрітій поверхні. Він не зручний у приготуванні, якщо рідина розливається.

Як остання робота: плита нагрівають до 500 ° С, а з цього всіх забруднюючих елементів перетворюються на золу, який легко видаляється сухою тканиною.

Очищення гідролізу побудована в більш економічні пристрої. Духовка – це довговічна ємність з водою, яка випаровується і пом’якшує забруднення на стінах, після чого вони просто витріть їх.

Споживання електроенергії

Для кожного нагрівального елемента розрахунки є наступним (кВт/год):

Газ або індукція – що дешевше?

  • RAGGE від мережі 0,001;
  • 1.5 гриль;
  • Верхній і нижній трубчастий нагрівач у печі 0,8 і 1;
  • Konfork 1-2;
  • Нагрівання всієї поверхні духовки до 3,25;
  • Світло 0,015-0,025;
  • Spit-0,006.

Сприятливий і економічний варіант не працює одночасно на 2 Конфорд.

Комбіновані варіанти

Електрична плита, виготовлена ​​з газом в одному пристрої, має переваги та недоліки кожного конкретного типу. Але, якщо ви адаптуєте до газової електричної печі, це стане незамінним. Наприклад, плита може бути з газовими пальниками, а також електричною духовкою. Також у газо-електричній печі з’єднуються різні пальники.

Яка економічна газ або електрична плита
Догори
| Denial of responsibility | Contacts |RSS