Що таке конвекція в міні-печі

Альтернативи до повнорозмірної печі: компактні вітрові шафи, аерографи та інші пристрої

Традиційна повнорозмірна духовка, здавалося б, є невід’ємною частиною сучасної кухні. Ми звикли до цього більше разів, коли не було вбудованих поверхонь, а єдиний тип наявного обладнання був класичний окремий пластини (як правило, з чотирма пальниками). Рішення виявилося настільки знайомим, і, звичайно ж, переважна більшість користувачів навіть не розглядають інші варіанти, за винятком відокремленої пластини або встановлення вбудованої поверхні приготування, а під ним повнорозмірну вбудовану печі. (Але духовка взагалі не потрібна, щоб встановити його під поверхнею приготування, наприклад, вона може бути встановлена ​​вище, за столом, що значно полегшить процес роботи та контролю приготування їжі.)

Однак ритм життя змінюється: традиційні тістечка та інші довгі страви стають все більш рідким гостем на домашній стіл, щоб приготувати такі страви з багатьох просто немає часу. У той же час, на тлі цін на нерухомість, специфічне використання кожного квадратного метра в будинку збільшується: власники студій та малозабезпечених одношарових, завжди можуть дозволити собі витратити додатковий кубічний метр на повнорозмірну печі. Подібні проблеми переслідуються та власники невеликих кухонь у великих квартирах. Кількість кухонного обладнання та різноманітні пристрої за останні роки значно зросла: вам потрібно знайти місце для багатоварних, а також для гриля, а також для кавоварки, а також для посудомийних машин. Як результат, багато починають думати про те, чи вони дійсно потребують повнорозмірної печі. Сумніви виправдані: кожен може самостійно розраховувати, скільки разів за останній місяць він використовував цей кухонний прилад і яка була її утиліта.

Які рішення доступні для сучасного користувача, який вирішив відмовитися від духовки, але не готові відмовитися від часу готувати пиріг, випікати курку або кухар? Перш за все, це, звичайно, малогабаритні латунні шафи, які часто володіють тією ж функціональністю, а поступається, крім кількості. Крім того, для нас доступні мікрохвильові печі з функцією гриля та конвекції, аерофрі та ще більш екзотичні рішення (наприклад, деякі страви можуть бути готові за допомогою звичайного контактного гриля та деяких трюків). Давайте подивимося на такі пристрої, і ми зрозуміємо, які можливості, які вони відкривають для нас, і наскільки далеко роль заміни для повноцінної стаціонарної печі.

Міні-піч

Найбільш очевидним рішенням, що приходить до розуму, що замінює повнорозмірну духовку до компактної відокремленої міні-піч.

Таке рішення має кілька очевидних переваг: міні-духовка (наступна з назви) займає менше місця. Крім того, він може, при необхідності, може бути видалений для довготривалого зберігання в коробці та видалити лише за потребою (тобто, не потрібно виділити на кухні, щоб виділити час для постійного розміщення іншого пристрою). Найбільш компактними моделями ледве перевищують розмір звичайної мікрохвильової печі. Так, і за ціну, такий пристрій буде набагато дешевше з духовки.

Ключ мінус таких пристроїв знову є компактним (зменшений обсяг робочої камери), а також той факт, що такі міні-печі споживають багато електрики (це виявляється актуальним для власників газових печей). Деякі труднощі можуть виникнути і з очищенням таких пристроїв: режими автоматичного очищення робочої камери зазвичай не надаються, а використані матеріали часто легко брудні.

Інший потенціал мінус (щоб дізнатися, про який ви можете лише почати використовувати пристрій), може бути високою температурою зовнішніх елементів (корпуси, двері, ручки тощо. Р.). На жаль, тепла розсіювання в таких міні-печах часто страждає, і, отже, корпус або двері можуть бути зігріті до досить високих температур (іноді вони можуть навіть спалити).

У більшості випадків міні-печі оснащені стандартним набором аксесуарів з опозицією (або парою), металевою решіткою, а також колючим і захопленням (якщо пристрій має двигун, щоб обертати коса).

Цей аксесуар буде корисним для любителів курячого гриля та подібних страв.

Міні-печі мають два трубчастого нагрівача (зверху і знизу), нагрівання яких, як правило, може бути налаштоване незалежно один від одного. Він також самостійно включений та відключений режими конвекції та обертання косу, що дає користувачеві широкі можливості для налаштування відповідного режиму.

Як ми бачимо, розміри камери не надто великі, але вони цілком достатньо, щоб випікати не надто великий торт, а також печиво, круасани та подібні солодкі продукти.

Загалом, якщо воно повинно бути готовим до однієї або двох людей, якщо на кухні насправді важливо зберегти кожен сантиметр корисного простору, то аналогічне рішення може бути відмінною заміною духовки.

Потужність таких міні-печей, як правило, з 800-100 для молодших моделей до 1600-1800 Вт старше. На підставі цих номерів ви можете легко уявити, що ті чи інші моделі можуть бути здатними: менш потужний придатний для приготування гарячих бутербродів, і якщо ви збираєтеся регулярно готувати курку або великі шматки м’яса, то краще звернути увагу на печі з вищою потужністю (зберегти тут нерозумно).

Мікрохвильові печі

Ще однією альтернативою для повнорозмірних печей може бути найпоширенішими мікрохвильовими печами. Точніше, ті, які обладнані функціями гриля та конвекцій.

У той же час ми дуже добре розуміємо, що така альтернатива вимагатиме деяких зусиль на себе: незважаючи на всі зусилля маркетологів, мікрохвильова піч, як і раніше, рідко сприймається як пристрій, призначений для приготування їжі.

Переважна більшість сучасних користувачів готові розігрітись у мікрохвильових продуктах, готують кашу та гарячі бутерброди, але далі справа рухається важко. І це незважаючи на те, що багато мікрохвильових печей обладнані повноцінними книгами, що містять докладний опис десятків (якщо не сотні) рецептів для різних страв та режимів, придатних для їх підготовки. Як мінімум, з простими рецептами, такими як смажена курка, такі пристрої справляються з більш ніж гідними.

Переважна більшість мікрохвильових перах, оснащених конвекцією та функціями гриля, можуть працювати в декількох режимах: мікрохвильова піч, гриль, конвекція, а також комбіновані мікрохвилі з грилем та мікрохвилями з конвекцією.

Така різноманітність дозволяє повністю підготувати різноманітні страви: під час тестування наші автори могли успішно готуватися до мікрохвильової печі не тільки запеченого м’яса та курки, але й риби, картоплі в сільській та картоплі у формі, пироги та сварки, запечені Овочі та багато іншого.

Звичайно, ці страви не завжди виглядають як вражаючі, як ті, які були підготовлені в повноцінній печі, але якщо не збирається зробити це красиво, а про суто утилітарні завдання для підготовки різноманітних харчових продуктів у умовах обмеженого Простір, потім мікрохвильова піч цілком можуть виконуватись у ролі компактної духовки.

При покупці таких пристроїв, природно, вам потрібно переконатися, що мікрохвильові печі є режимами та конвекцією гриль, а також оцінюють розмір робочої камери пристрою. Зрештою, це з цього параметра, який залежить від того, наскільки великі обсяги продукції будуть готові підготувати в печі одночасно.

Особливо приємно, що ми не згадували ніяких суттєвих мінусів при використанні мікрохвильових печей як пристрій для приготування. Наші спостерігачі відзначають лише незначні технічні недоліки деяких моделей, які не стосуються безпосередньо до процесу підготовки та якості кінцевого результату.

Конвектомат

Пароконвектомат – це конвекційна духовка з парою приготування. Це майже професійне обладнання. Малі парокон-книги використовуються в кафе та мінідарах, великих на підприємствах, в кондитерських та випічках. Вони гарантують високу якість приготування їжі, утилізація використання та відмінний результат. У той же час конвекційна піч з функцією Steam є досить дорогим пристроєм,

Однак такі пристрої можна знайти на ринку домашніх пристроїв. Не так давно наша тестова лабораторія отримала Rawmid Future RFM-01 печі, яка має функції професійних пар, але значно більш доступна для ціни. Пристрій відрізняється сучасним дизайном, він має понад 30 автоматичних програм, електронного контролю та можливість поєднання функцій аерофров, гриль та парування.

Згідно з результатами тестування, ми дізналися, що домашній конвектомат практично ні в чому (крім розмірів), не поступається повній печі. Крім того, він може замінити пароплав і гриль. Через наявність численних автоматичних програм, а також можливість встановлення власних програм комбінації у налаштуваннях, ви можете приготувати величезний діапазон різноманітних страв.

READ  Сітка на решітку з власними руками

Приготування в режимі пароплава дозволить підготувати найбільш корисну їжу, а режим гриля з парою зробить випікання постійно відмінним. Куряче гриль не перевантажена і не підробляється, рис для пари оцінить найбільш вимогливих кухарів.

Аріорій

Незважаючи на те, що мода для Aerogryli пройшло, і тепер ці пристрої не мають великого попиту і продаються з великими знижками (просто купують!), вони ще цікавляться, як заміна для духовки. Правда, вам потрібно подивитися поруч із аерогридними: практика показує, що цей пристрій має підвищені шанси йти до далекого шельфу або на мезоніну.

Малоймовірно, що має сенс докладно говорити про те, що таке пристрій, і який принцип своєї роботи: це так добре, всі знають. Нагадуємо лише вам, що обробка продуктів у африлі виникає через циркуляцію гарячого повітря. Основна перевага такого способу приготування практично без нафти та отримання м’якої з внутрішніх продуктів з хрусткою корою. Система циркуляції несе відповідальність за одноманітність обсмажування.

Температура обробки продукту в африлі може бути досить низькою (від 60 В) і досить високий до приблизно 200 C, що дозволяє готувати переважну більшість простих страв, запеченої картоплі, курки, м’яса та риби, а також випікання.

Окремий тип аерогрелу можна назвати аерофрованими. У випадку з аерофровим маслом ми обіцяні виробником, це буде потрібно трохи, тому продукт буде більш корисним, і питання, де дати одне літр використовуваного рослинного масла, не буде виникнути.

Яка головна відмінність від аерофере? В наявності Спеціальний металевий кошик (вони фіксуються та обертаються), які поміщають у робочу камеру, і в якій, по суті, відбувається підготовка.

Аерофритерти також можуть бути обладнані хлібом для хліба, лотка для стейк, спеціального тримача для піци, обсмажування, сковороду та T. Р. Все це відкриває широкі можливості для підготовки різноманітних страв.

У такій духовці ви можете приготувати не тільки картопля фрі або випікати курку, але й смажити стейк.

Нехай Aerofree буде говорити з батьками дегідратора (сушарки для продуктів). Для цього пристрій повинен бути запущений при низьких температурах і встановити довгий час (принаймні кілька годин). Так що ви можете покласти овочі та фрукти, гриби або зелень.

Не секрет, що арофрі люди іноді називаються багатопроводом. Ця назва цілком виправдана: Зрештою, лише одна з можливостей пристрою безпосередньо готується у глибокій фритюрниці. Крім того, такий пристрій дозволяє підготувати картопля фрі, курка на грилі або смажене м’ясо. Коли майстерність і майстерність в аерофриті, ви можете випікати пиріг, посадити фрукти або смоктати гриби. Окремо ми відзначаємо, що пристрій нагрівається, на відміну від звичайної печі, майже миттєво, так що час приготування вечері зменшується.

Контактні грилі

Ще один (не надто очевидний) спосіб готувати щось на кшталт в духовці, не маючи самого печі, може бути використанням контактного гриля. Правда, це займе спеціальну потужність багаторазового металевого лотка для випікання (іноді він поставляється з сам гриль) або одноразову фольгу.

Деякі виробники (наприклад, Redmond) конкретно роблять акцент на цю можливість і підкреслюють, що гриль дозволяє готувати, як у духовці.

Визнати, ми були дещо скептично про такі інновації, але за результатами тестів вони визнали, що такий спосіб випікання (і випікання) має право існувати.

Єдине, що потрібно пам’ятати, що користувач полягає в тому, що об’єм продукту, розміщений у лотку, буде відносно невеликим (максимум три-чотири частини), а час приготування може бути трохи вище, ніж очікувалося.

Однак малоймовірно, що перераховані вище нюанси можна назвати значним недоліком у цьому випадку. Справа в тому, що навряд чи хтось навряд чи поїде до магазину для гриля, щоб використовувати його як альтернативу духовку.

Скоріше, навпаки, покупець необхідний, перш за все, гриль, а рівень випічки та випікання в цьому випадку стануть приємним бонусом. І, отже, запити до них будуть трохи нижче. Ніхто не чекає диво або чарівного результату від такої духовки.

Наш досвід тестування всіх видів кухонної техніки продемонстрував, що, якщо бажано, знайдіть альтернативу сучасній печі, це не таке складне завдання. Є багато різних пристроїв, які можуть це впоратися.

Іноді результат такої заміни буде якомога швидше з оригіналу, а іноді йому доведеться йти для деяких компромісів з точки зору якості підготовки та загальних зручностей у експлуатації.

І, звичайно, до альтернативного пристрою доведеться звикнути. Перш ніж почати впевнено використовувати ту ж мікрохвильову піч з функцією гриля або аерофритом, вам доведеться уважно вивчити інструкції, щоб зробити повну картину можливостей пристрою та особливостей різних режимів підготовки.

Як вибрати компактну піч: допомогти прийняти рішення щодо критеріїв

Компактні печі та роститер – кухонні прилади, призначені для частково приймати функції традиційних печей. Фактично, Rostorth – мініатюрна електрична духовка, призначена для приготування їжі та розігріву їжі.

Плюси та мінуси такого рішення є очевидними: компактна духовка легко встановити, де не було місця для стаціонарної повнорозмірної печі, і це також легко видалити, якщо пристрій наразі не потрібний (або якщо він просто взяв Місце для інших завдань). Зрозуміло, що ROSTRORTORT не дозволить підготувати великі порції їжі, але в більшості випадків це буде досить адекватне рішення для квартири, де живуть 1-2 осіб, для апартаментів студії, котеджного будинку або для готельного номера з A міні-кухня.

На додаток до розміру ліки, здатність швидко набирати бажану температуру всередині робочої камери. Справа в тому, що трубчастий нагрівач, який використовується в компактних печах, може бути досить високою потужністю, а кількість повітря, яку вони повинні нагріти, значно менше, ніж у стандартних печах. Завдяки цьому, більшість страв можна приготувати швидше, не ризикуючи їм спалювати їх.

Слово Roaster у перекладі з англійської означає, що мангал, що означає, що за допомогою реєстру ми можемо обсмажити, і випікати, готувати м’ясо та овочі, пиріжки та піцу, і, звичайно, випікати курку і робити буйен. Як вибрати реєстр для кухні та які характеристики повинні бути оплачені? Давайте розберемося.

Пристрій реєстр

Стандартний Rostrode виконаний у вигляді металевого корпусу зі скляними дверями. Відкриваючи двері, ви можете побачити одне або декілька електричних нагрівальних елементів, які можуть бути включені як одночасно, так і незалежно один від одного. Щоб встановити піддону або термостійку форму, використовується сітка (так само, як у звичайній печі). Взагалі, візуально, реєстр виглядає майже таким же, як звичайна електрична духовка, за винятком того, що його розміри будуть значно менше: ви можете знайти моделі з об’ємом камери лише 3 літра. Однак найпопулярнішим (судячи з кількістю пропозицій) є моделі з об’ємом камери від 30 до 40 літрів, що дозволить готувати без будь-яких проблем, наприклад, цілу курку.

Обсяг камери

Як ми вже згадували, обсяг робочої камери є однією з ключових характеристик реєстру. Вибір компактної духовки, користувач стикається з нестандартним вибором: з одного боку, головне завдання зберегти місце на кухні (тобто, щоб придбати найбільш компактне пристрій), на іншому не переставляти, а не до Купуйте занадто мініатюрний пристрій, в якому він дійсно не працює нічого.

На нашому суб’єктивному вигляді оптимальний розмір компактної печі визначається можливістю випікання цільної курки курки, яка приблизно відповідає обсягу 30-38 літрів (або більше). Має сенс переглядати більше компактних моделей, якщо ви точно впевнені, що ви хочете заощадити ще трохи місця і точно знати, що буде достатньо вибраного обсягу, щоб виконати свої завдання.

Кількість трубчастого нагрівача

Переважна більшість сучасних компактних печей обладнані двома трубчастим нагрівачем, розташованим на вершині та нижній частині камери, відповідно. Вони можуть працювати як одночасно і незалежно один від одного. Такий формат є своєрідним стандартом, тому інші варіанти краще не розглядати.

Діапазон потужності та температури

Продуктивність компактної духовки багато в чому визначається потужністю нагрівальних елементів. Інструкції, як правило, вказують на загальну потужність обох трубчастого нагрівача, що дозволяє отримувати повністю адекватне уявлення про те, що здатна до однієї чи іншої моделі.

Додаткове вказівку на можливість печі може служити, як зазначено в діапазоні інструкцій допустимих температур. Як правило, він коливається від 30 до 250 C. Зауважте, що якщо нижня межа температури становить близько 90 C, то на практиці це означає, що розморожування продуктів у такій духовці навряд чи досягне успіху. Верхній діапазон не грає таку велику роль: 230 або 250 C не представляють великої різниці, і зустрічайте духовку в магазині, яка не здатна нагрівати повітря до 230 C – це не просте завдання. Однак, якщо ви регулярно готуєтесь у реєстрі, наприклад, реальна італійська піца можлива, варто шукати моделі, які ще більше: наприклад, 300 C (Міні-духовка перевірена на майстерність Pizza 370 C, а температура приготування піци в печі для спалювання деревини становить близько 450 В).

READ  Чавун або акрилова ванна, що краще

Конвекція

Наявність конвекції (вентилятор, що забезпечує рівномірно змішування повітря), здатна суттєво вплинути на якість готових страв.

Режим конвекції дозволяє більш ефективно випікати великі шматочки м’яса, плиту Рожевий пиріг і великі пиріжки і навіть просто сухі трави, цитрусові та крекери. Невелике опалення з конвекцією дозволяє швидко розморозити м’ясо або овочі від морозильника. Нарешті, режим конвекції дозволяє максимально ефективно використовувати весь об’єм духовки, не побоюючись, що продукти, розташовані в кутах анти, не будуть недостатньо неналежними. Як правило, конвекція використовується в посуді, де потрібно досягти хрусткої кори, сушити велику кількість соку, виділеного, або перерва у великому торті або цілі птаха.

Обертається коса

Як повноважний, компактні печі можуть мати вбудований двигун, щоб обертати коси. За допомогою такого пристрою ви можете рівномірно розбивати цілу курку або велику частину м’яса.

Ми скажемо, що корисність коса безпосередньо залежить від обсягу камери: як це більш тематично, ніж коса, тим менше. Однак виробники русників, здається, знають, що це правило не гірше, ніж нас: як правило, у великих печах є коса, але вона не може бути невеликою.

Кількість рівнів установки решітки

Як звичайні печі, компактні печі дозволяють встановлювати решітку або купу різних висот. Наявність 3-4 різних рівнів для встановлення решітки дозволить вам налаштувати відстань між продуктами та трубчастим обігрівачем, а отже, забезпечити найкращий температурний режим для приготування блюда.

Матеріал внутрішньої камери

Внутрішня камера реєстру може бути виготовлена ​​з нержавіючої сталі, яка дуже довговічна, хоча не найлегша в турботуванні (спалені жирові краплі або сік не буде настільки простим). Ви також можете зустріти емальованих камер, які набагато простіше (але більш сприйнятливі до механічних пошкоджень). Більш дорогі пристрої мають біочемічну поверхню, яка дуже добре відштовхується від Гарі.

З підсвічуванням

З підсвічуванням краще, ніж без нього. Можливо, це все, що потрібно знати про підсвітку в компактних печах. Незважаючи на те, що для більшості моделей наявність вбудованої лампочки є передумовою, іноді є моделі та без таких. Тому краще переконатися, що підсвічування підсвічування камери заздалегідь.

Особливості управління та автоматичне приготування програмного забезпечення

Компактні печі контролюються за допомогою механічної або електронної системи, яка може бути як відносно простим, так і досить складним.

Проста механічна система дозволить вам дозволити/відключити нагрівання трубчастого нагрівача, механічно регулювати температуру нагріву (більш/менше), а також використовувати виклик механічного таймера. Більш серйозні системи включають точний контроль нагріву (здатність встановлювати температуру опалення трубчастого нагрівача з точністю 5-10 градусів), електронний таймер і т. Р.

І найсучасніша дозволить вам буквально запускати вбудовані програми, щоб кілька кнопок, щоб вам не доведеться турбуватися, щоб встановити найбільш підходящий режим для того ж сама курка на косі, для розморожування подрібненого замерзання, або для приготування їжі.

Нарешті, деякі розробники вбудовані в модулі печей, які дозволяють дистанційно контролювати печі, використовуючи смартфон та відповідну програму для мобільних телефонів. Доцільність таких рішень можна оцінити самостійно, але ми не могли згадати таку можливість.

Обладнання

Стандартний комплект для компактної духовки включає решітку з металевим сортом, випіканням листом, лотка для лотка та плюна з кліпами (також з металевим захопленням). Цей набір можна знайти в більшості моделей. На нашу думку, це необхідно (і достатні) мінімум: якщо щось з цього набору не включено, то це не дуже добре, якщо ви знайдете в коробках щось над цим списком можна розглядати для приємного бонусу.

Незвичайні інженерні рішення

Деякі виробники намагаються знайти незвичайні комбінації різних побутових приладів. Що стосується компактних печей, ми мали можливість побачити духовку з вбудованими поверхнями для приготування (на вершині над духовкою є один або два млинця з електричним нагріванням, які можуть бути використані у поєднанні з відром, каструлю або сковорідкою).

Такий пристрій чітко застосовується до ролі центру підготовки всього у невеликій країні, або, наприклад, у знімній студії, не обладнаній приладами для приготування їжі.

Кілька великих екзотичних. Відкрита поверхня для гриля, також розташована над робочою камерою духовки. Ми дослідили одну таку модель і прийшли до висновку, що за умови високоякісного виконання, цей гібрид є досить життєздатним і має право існувати.

Загалом, ви можете щось інтегрувати з чим-небудь. Наприклад, тритром з кавоваркою. Ставитися до таких рішень серйозно, ми не працюємо, але якщо хтось має бажання придбати аналогічний гібридний пристрій для розряду, ми не станемо. Це те, що в таких випадках дуже здорово отримати дуже середній результат у всіх відношеннях.

Наш досвід показує, що сучасний ринок компактних печей дуже однорідний: багато моделей мають повний комплект всіх традиційних функцій, тим самим робить його безглуздовим придбанням про більш прості варіанти. Більше того, середня ціна печей з повною функціональністю (з двома нагрівальними елементами, конвекція, гриль та електронний контроль) сьогодні не буде набагато вищим, ніж ціна про більш прості моделі (в середньому 5-6 тисяч проти 7-8 тис. Для моделей з камера від 30 літрів).

Більш компактні моделі будуть передбачувано бути дещо дешевшими (від 3 тисяч, а іноді навіть дешевше).

Враховуючи порівняно низькі ціни таких пристроїв, спочатку є додаткові функції: наприклад, ми настійно рекомендуємо звернути увагу на наявний температурний діапазон (добре, якщо печі може впевнено тримати як низьку, так і високу температуру), на можливість незалежності Рівень контролю нагрівання верхнього та нижнього трубчастого нагрівача, а також для вбудованих програм.

Нарешті, це не буде зайвим, щоб подивитися на конструктивні особливості духовки: ми помітили, що деякі моделі нагріваються занадто багато, а навіть дверна ручка під час операції (через те, що духовка виявляється легко горіння). Інші не дуже успішно реалізуються системою фіксації дверей у напів-відкритому положенні. Третій гріх не особливо зручний контроль. В принципі ви можете закрити очі на всі ці проблеми (особливо якщо ви згадуєте низьку ціну таких пристроїв), однак, якщо можна уникнути таких труднощів, щоб уникнути їх. І це означає, що перед покупкою компактної печі, краще подивитися на це в магазині або, принаймні, ознайомитись з відгуками користувачів в Інтернеті. Завдяки цьому можна буде значно зменшити ризик зіткнення з шедеврами китайських горе-дизайнерів.

Обсяг міні-печей змінюється в межах 8.5-40 Л. Стандартні параметри: 8.п’ять; 12.п’ять; 21; 28; 40 л. Дрібні печі (до 12 до 12.5 літрів) придатні для нагріву невеликих порцій і для приготування гарячих бутербродів. Тільки міні-печі середнього та великого розміру забезпечують повноцінну приготування.

Чим більше том, тим більше їжі можна приготувати для одного циклу операційного пристрою. Пам’ятайте, що з збільшенням цієї моделі параметр, його розміри зростають. Для сім’ї з 2 осіб, печі до 10 літрів підходить для сім’ї 3-4 людини – 12-20 літрів, для сім’ї 5-6 осіб – від 30 л і вище.

Важливо: зверніть увагу на ширину справи. Стандартна ширина 60 см. Рідше зустрічаються моделі з шириною 45, 75, 90 і 120 см.

Переваги та недоліки печей з конвекцією

Примусовий режим теплообміну не потрібний для кожного блюда, для деякого природного природного кровообігу. В основному, рекомендується подати заявку на об’ємне випічку, вирощування великих риб або м’ясних шматочків. І необхідно підключити його, коли в духовці встановлені кілька різноманітних посуду.

З основних переваг слід виділити:

  • Швидке потепління духовки;
  • Оскільки теплообмін є рівномірним, приготування посуду однорідні, особливо важливо, щоб залишити м’ясо та рибу з великими шматками, завдяки видування вентилятора, випікання отримує просто повітря;
  • Можливість приготувати різні страви одночасно.

Для об’єктивної оцінки, щоб краще зрозуміти, яка конвекція в електричній печі печі, необхідно сказати про відсутність режиму:

  • Моделі високої вартості. Однак, якщо ви аналізуєте витрати на електроенергію, витрачаючи на опалення кабінету та підготовку кожного блюда окремо, він буде дуже швидко погасити через економію електроенергії.
READ  Який стеля вибирає широкий або вузький

Основна перевага – ви можете приготувати кілька страв

Що потрібно ці агрегати

Конвективна піч з режимами Steam використовується професійними кухарами, в основному подібне обладнання встановлюється в пекарні, кондитерські магазини, де відбувається маса випікання. Так що готове тісто не поміняти при обробці високих температур, до процесу додано певну кількість пару.

Компактні конвекційні пристрої призначені для приготування їжі вдома. На додаток до випікання, вони готують м’ясо, рибу та пташку, але краще використовувати спеціальну харчову рукав, щоб не бризкати внутрішні панелі з жиром, тому що деякі виробники використовують пористий метал для обробки, що набагато дешевше, ніж нержавіюча метал сталь.

Позначивши готовий продукт, є ароматною хрусткою кори, а під ним чекає вас неймовірно смачне та ароматне блюдо, виготовлене вручну з активним доглядом за міні-помічником. Опитування реальних користувачів показав, що такі печі є компактними та простими у використанні, і немає альтернативи випікання домашніх пирогів та тортів.

Для таких цілей використовується універсальна настільна печі:

  • Підготовка заморожених напівфабрикатів.
  • Нагрівалася раніше приготована їжа.
  • Пиріжки, пироги, домашні бари та торти.
  • Підготовка м’яса, риби, овочевого гасіння.

Електрична конвекційна піч дозволяє багато разів збільшити швидкість обробки харчових продуктів, що дозволяє заощаджувати на рахунках електроенергії. Це відбувається тому, що це багато разів швидше, вона перевищує будь-яку електричну печі у своєму класі, тоді як їжа зберігає всі вітаміни та початкові корисні властивості продуктів. Через компактність, невелика настільна конвекція печі гармонійно підходить у інтер’єрі будь-якої кухні.

Таке обладнання ділиться на кілька видів відповідно до певних параметрів, які значно впливають на кінцеву ціну. На системі зволоження вони поділяють 2 типи:

Парова піч використовується для випікання розграбування чашок у кондитерських виробах, пекарні, т. до. Це не дозволяє готовим продуктам стати воском. Тісто досить швидко підходить, а продукти стають повітрям, особливо це необхідно, коли випікання глазурованных булочки, зволожуючих, виконується на самому початку процесу випікання.

Відповідно до способу формування пари, такі пристрої також ділиться на два типи:

Другий варіант пар створює пряму ін’єкцію води на трубчастому нагрівачі, а перший варіант є найпопулярнішим за рахунок точності та простоти – немає необхідності розрахувати кількість води для ін’єкцій. Відсутність котлів у їх високій вартості, тому були розроблені пристрої для ін’єкцій.

Крім того, продукти поділяються на потужність та контроль, т. до. Компактні печі для об’єму домашнього випікання не значно різноманітні, тоді в першу чергу ми зацікавлені в методі управління. Це трапляється два типи: механічні та електронні, у першому випадку всі параметри вказані за допомогою ротаційних регуляторів, такі печі є більш надійними для використання. Електронні контрольні печі набагато простіше для кухарів у великих ресторанах та кафе.

Що таке печі

Часто це питання користувачів, які стосуються та призначає цей вид обладнання. Нерідко ви можете зустріти питання, конвекційну печі, що це для того, що використовується для. Багато помилково вважають, що ця техніка має лише одне місце призначення.

Конвекційна піч може бути використана для всіх звичайних процесів приготування. Трохи навчання можна легко привести до такої приготування їжі, і завдяки вбудованим програмам та меню, який поставляється в комплекті, ви можете розвинути талант кута. Печі призначені для будь-якого стилю приготування їжі. Вони навіть можуть бути використані в тандемі з іншими побутовими приладами, такими як кулінарні панелі, Wok, Fryer, латунні шафи та печі. Все залежить від фантазії свого власника.

Популярні бренди

У контексті конкуренції виробники кухонного обладнання з різних країн намагаються запропонувати клієнтам різні моделі конвекційних печей за доступною ціною. Розглянемо кілька найпопулярніших брендів, які представлені у багатьох російських магазинах.

Gefest

Gefest – це виробник білоруської побутової техніки. Модель з конвекцією Gefest 6140-02 коштує від 15 до 20 тисяч і має велику кількість функцій (є нижні та верхні нагрівальні елементи, режим гриль та коси). Правда, трубчаста потужність нагрівача невелика (до 1,2 кВт та 2 кВт-кільцевого нагрівача), тому він буде готовий у такій духовці, він буде більш зручним для невеликих порцій.

Стильна техніка з турецької компанії Bosh різноманітна – ви можете знайти як бюджетні моделі, так і дорогі з великою кількістю додаткових варіантів. Наприклад, піч Bosch HBF1114eb0R відноситься до середньої цінової категорії. Це коштує близько 29 тисяч і має багато функцій: розморожування, термогерил, багаторівнева конвекційна та захисна відключення (активоване, якщо печі включена занадто довго або нагрівається до критичної температури).

Hansa

Hansa є вигідним поєднанням якості німецької та доступної для російських ринкових цін. Модель Hansa Boei62000015 коштує лише 21 тисяч, але ідеально справляється з підготовкою різноманітних страв. Вона має повністю механічний контроль і просту функцію сухої конвекції, але в майстерних руках це цілком достатньо, щоб приготувати смачне м’ясо, рибу, овочі або десерт.

Електролюк

Печі з шведської компанії Electrolux стильно виглядають і добре поєднуються з будь-якою дизайнерською кухнею. Електролюкс EOB 53434 AX Convection Convection розташована у середній ціновій категорії, але вона має досить великий набір функцій та додаткових компонентів (няня, решітка). Ви також можете контролювати процес випікання за допомогою дисплея, але він відображає обмежену кількість інформації.

Gorenje

У словенській компанії Gorenje ви можете придбати премію, але компактна латунна піч, що працює на електриці. Модель Gorenje BCS 547-ORA-B підходить для невеликих кухонь (його можна розмістити скрізь). Як дорога модель, вона має широкий спектр функцій: самоочищення, сенсорний екран, функція пароплава. Це коштує таку печі від 38 тисяч.

Арістон

Італійська компанія Арістона в основному виробляє водонагрівачі, але вона також має лінію побутової техніки. Wrainbles виробляються під печаткою гарячою точкою-Арістоном і належать до середньої цінової категорії (від 21 до 50 тис.). Конвекційна модель Hotpoint-ariston 7ofi4 851 SH IX HA коштує 28 тисяч, а також має функцію гриль, шість автоматичних програм приготування їжі та сенсорний екран для керування процесом приготування.

Хмлукс

GEMLUX бренд з’явився на ринку не так давно – лише шість років тому. Це вітчизняний виробник, який пропонує побутові прилади за доступними

Itimat

Турецька бренд Itimat спеціалізується на виробництві електричних міні-печей відповідно до європейських стандартів. Ця техніка підходить для невеликих кухонь – це займає досить трохи місця, але в той же час ви можете використовувати всі особливості духовки. Багатофункціональна мега Модель K-60dfl духовка має два трубчастого нагрівача, конвекційний вентилятор, таймер 6 різних опалювальних режимів, це коштує близько 9 тисяч. Правда, сьогодні цей бренд все ще досить молодий і не набагато видивляється в Росії – він рідко зустрічається у великих магазинах побутової техніки.

Переваги конвекції

З основних переваг режиму конвекції виділяються наступні:

  • Швидке нагрівання ланцюгового кабінету;
  • Прискорення процесу приготування та в результаті зменшення споживання електроенергії та газу;
  • Однорідне вбудовування страв без непотрібних маніпуляцій. Оскільки температура над духовкою однакова, немає необхідності змінювати положення опозиції. Це особливо важливо, коли випікання печива та мерингу, коли відкриття духовки призводить до седиментації тесту або ніжної яєчної піни;
  • Отримання хрусткої рум’яної кори та збереження посуду. (При необхідності ви можете додати додатковий сік, який виділяється при приготуванні деяких страв.);
  • Можливість використання декількох рівнів. Ви можете випікати всі торти Торти одночасно, в той же час приготувати 2-3 м’ясні страви для печива для свята або печі на великій компанії;
  • Швидке розморожування;
  • Високоякісні сушіння фруктів, горіхів, грибів, трав і т. D.

Якщо ви дозволяєте конвектор і встановити температуру 100-130 – ідеальний Meringue і Meringue вийде

Отже, ми виявили, яка конвекція в духовці, і які переваги вона володіє. Тепер розгляньте, як застосувати цю функцію.

Що таке конвекція і що потрібно в духовці

Багато господині, оснащення своєї нової кухні побутової техніки, доглядають, що пристрої виконують багато функцій одночасно. Немає винятків та електричної печі. Сучасна духовка має багато додаткових функцій: мікрохвильова піч, розморожування продукту, харчове нагрівання, підтримка температури, пароплава, конвекція. Мова йде про останню функцію і буде мовою. Скажіть, яка конвекція в духовці, як це працює і скільки потрібно.

Що таке конвекція в міні-печі
Догори
| Denial of responsibility | Contacts |RSS